Zelf een sinterklaasgedicht maken

Het maken van een sinterklaasgedicht is elk jaar weer veel werk. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een kant-en-klare gedicht, maar die zijn vaak niet heel persoonlijk. Ook een gedicht via een gedichten generator komt vaak niet persoonlijk over. Een goed gedicht hoort bij pakjesavond. Geen zin om zelf een gedicht te maken? Laat ons een sinterklaasgedicht maken.

Zeven tips voor het maken van een sinterklaasgedicht

  1. Bedenkt van te voren waar het gedicht over moet gaan. Het gedicht kan bijvoorbeeld gaan over het cadeau die hij/zij krijgt.
  2. Maak het gedicht digitaal. Door hem digitaal te maken, kan je makkelijk aanpassingen doen in het gedicht.
  3. Begin op tijd met het maken van een gedicht. Mocht je geen inspiratie hebben om over te schrijven, probeer het dan op een ander tijdstip.
  4. Maak gebruik van coupletten. Hierdoor is het makkelijke te lezen. Ook kan je in een couplet van onderwerp veranderen.
  5. Probeer zinnen zo te maken dat woorden die makkelijk rijmen op het einde van de zin komen.
  6. Rijmt een woord niet goed? Zoek dan via het woordenboek een ander woord voor het woord.
  7. Als je een sinterklaasgedicht hardop voorleest is het makkelijke om te horen of iets wel of niet goed rijmt. Laat eventueel een bekende het gedicht even nakijken op eventuele fouten.
  8. Gebruik bij sinterklaasgedichten voor kinderen niet te moeilijke woorden. Bij moeilijke woorden zullen ze anders niet de moeite doen om hem helemaal te lezen.

Is het gedicht helemaal klaar? Maak hem dan op met een mooi lettertypen. Dit zorgt voor een extra mooie uitstraling. Het oog wilt natuurlijk ook wat. Om het helemaal af te maken kan je hem printen op gekleurd papier.

Wilt het maken van een sinterklaasgedicht nog steeds niet lukken? Geen probleem! Wij maken graag in overleg met u een persoonlijk sinterklaasgedicht.